Kategoriat
Yleinen

Kiitos äänestäjille!

Vaalit on nyt käyty ja demokratia jokseenkin toteutunut. Jokseenkin siksi, että änestysprosentti oli harmillisen matala ja vain noin joka toinen käytti oikeuttaan vaikuttaa oman kuntansa päätöksentekoon. Sain itse 65 ääntä joista jokaisesta olen erityisen kiitollinen teille, jotka päättivät äänensä minulle antaa. Ensikertalaisena, uutena järvenpääläisenä ja poliittisesti vielä melko kokemattomana pidän äänisaalistani erinomaisena ja ainakin omat odotukset ylittävänä. Kiitos!

Kevät on ollut pitkä ja kaiken yhteensovittaminen on ollut ajoittain haastavaa. Minulla ei ole lapsia joten erityinen hatunnosto kaikille niille, jotka vaalikampanjoinnin lomassa pyörittää vielä perheen arkea. Nyt se kaikki on kuitenkin ohi ja kohta on aika suunnata katse kohti syksyllä alkavaa valtuustokautta. En ole täysin varma vielä, että miten valtuustokausi näkyy näin tuoreelle varavaltuutetulle. Valtuustoryhmään pääseminen varmasti tuo aivan uutta näkökulmaa Järvenpään asioiden hoidosta. Toivon myös pääseväni johonkin luottamustoimeen, jotta poliittista kokemusta voi alkaa seuraavia vaaleja varten kerryttää ja jotta saisin kuitenkin toteuttaa omien arvojeni mukaista politiikkaa vaikka ei täydeksi valtuutetuksi tällä kertaa äänet riittäneetkään.

Vihreille vaalit olivat pettymys valtakunnallisesti. Järvenpäässä tilanne joihinkin kaupunkeihin verrattuna on hieman parempi vaikka yksi paikka valtuustossa menetettiin. Meitä äänesti 2449 järvenpääläistä, kiitos teille kaikille siitä. Tavoite kuitenkin oli korkealla ja siitä kieltämättä jäätiin ja paljon. Vaikea ajatella tässä kohtaa 2025 kuntavaaleja, mutta väitän meidän tulevan sinne tästä sisuuntuneena taas entistä kovemmin ja vieläkin paremmalla fiiliksellä. Vaalien suurin voittaja oli ehdottomasti Perussuomalaiset, joten onnea heille kuudesta lisäpaikasta! Nyt on varmasti kova paine lunastaa äänestäjien odotukset. Kaikki tarvitsisivat listoilleen yhden Remontti-Reiskan.

Pyrin pitämään blogini elossa ja käsittelen täällä säännöllisen epäsäännöllisesti polttavia asioita Järvenpään poliittisessa päätöksenteossa. Tämä on mielestäni tärkeää myös oman oppimiseni kannalta koska tänne kirjoittaessa on pureskeltava asioita eri tavalla ja ymmärrettävä niitä, jotta niistä voi kirjoittaa. Nyt on kuitenkin aika siirtyä paikkajakovääntöjen jälkeen kesän viettoon ja keskittyä juhannuksen mukana tuomaan kesälomaan. Hyvää kesää sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *